Janne Nilsson, vd Skara Sommarland, berättar hur många besökare parken rymmer om de nya reglerna tillåts. Foto: SVT/Sommarland

Då öppnar nöjesparkerna i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Öppna nöjesparker om en eller ett par månader, det hoppas både Skara Sommarland och Liseberg. 

Allt hänger på att dagens begränsningar slopas den 3 maj.

Den 5 juni vill Skara sommarland kunna öppna sina portar för allmänheten – om regeringen tillåter. 

Allt hänger på att den begränsning som idag gäller om allmänna sammankomster på åtta personer ersätts av pandemilagens föreskrift om en person per 20 kvadratmeter, eller något liknande. 

Definitivt beslut om detta kommer från regeringen den 3 maj.

I klippet hör du Janne Nilsson, vd på Skara sommarland, berätta hur många besökare som de nya reglerna kan innebära.

Liseberg ska bli promenadpark

Nöjesparken Liseberg arbetar också för en öppning senare i vår.

I ett pressmeddelande skriver de att förhoppningen är att kunna öppna i början av maj, om den nya förordningen som reglerar nöjesparker träder i kraft som planerat.

Deras plan är att samtidigt öppna upp för ett promenadstråk utanför nöjesparkens ordinarie öppettider. Attraktionerna kommer då vara stängda, och fokuset kommer istället vara på parkens trädgårdar och planteringar.

För Lisebergs del skulle regeln om 1 person per 20 kvadratmeter innebära att runt 5 000 gäster skulle kunna komma in, en femtedel av vad man har under ”en vanlig sommardag”. 

– Vi återkommer med definitivt öppningsdatum och mer om hur gästerna kan besöka parken i år, så snart vi vet säkert, säger parkens vd Andreas Andersen i pressmeddelandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.