Arnold Schwarzenegger äter frukost på ett café i Billdal. Foto: SVT och TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Schwarzenegger dök upp på café iklädd shorts

Publicerad

Arbetsdagen fick en något oväntad start under onsdagen för personalen på café Nordgården i Billdal.
In kom nämligen actionhjälten Arnold Schwarzenegger. Iklädd shorts – snöovädret till trots. Den tidigare guvernören ska enligt uppgift vara på besök hos en kompis.

Caféägaren berättar att Schwarzenegger ville ha en rejäl frukost.

– Vi har inte riktigt fattat att han var här, i lilla Billdal, säger Johanna Löfgren.

Ägg, ost och -skinksmörgås, macchiato, maräng och en hallongrotta. Där har du Arnolds diet under den pågående Sverigevistelsen.

– Han åt upp allt. Han hade varit och tränat, berättar Johanna Löfgren som jobbar på caféet.

Oväntat besök

Att personalen inne på Nordgården, som ligger i ett industriområde i stadsdelen Billdal, skulle få äran att koka ägg åt Hollywoodskådisen och Kaliforniens tidigare guvernör under onsdagen, var knappast väntat. Johanna Löfgren var inte alls beredd på den långväga gästen då han klev in genom entrén.

– Första tanken var att han var väldigt lik Arnold Schwarzenegger. Han kom in i shorts, så då tänkte jag ”jo men det är Arnold”. Jag tänkte att han är bodybuilder och tränar, säger hon.

Ville ha ägget löst

Men tvärtemot vad de flesta kanske skulle gissat så ville Mr Terminator inte ha ägget hårdkokt.

– Han ville ha det löst, berättar caféeägaren Susanne Winroth och tillägger att hon för säkerhets skull kokade flera stycken för att få till den perfekta konsistensen.

Det har spekulerats kring vad Schwarzenegger egentligen har för ärende i Sverige. Under onsdagen kom de första uppgifterna om att han hade besökt ett gym i Kungsbacka. Och senare en italiensk restaurang i centrala Göteborg.

I Sverige på semester

Nu kan SVT Väst avslöja varför stjärnskådisen bland annat äter frukost i ett regnigt industriområde i Billdal. Han har semester.

– Vi har en stammis som brukar vara hos oss väldigt ofta. Den här gästen känner Arnold helt enkelt. Dom är vänner. Så Arnold är här på semester vad jag har fattat det som, säger Johanna Löfgren.

Så han bor hos sin kompis här i Billdal alltså?

– Jag vet inte riktigt var kompisen bor. Men han bor hos kompisen vad jag fattat det som. De har känt varandra i många år så dom var väldigt tighta.

Om Schwarzenegger väljer att återvända till Göteborg i framtiden har inte SVT Väst ännu lyckats ta reda på.

Men västkustvädret verkar i alla fall inte ha avskräckt honom alltför mycket om vi ska lita till vad han sa innan han försvann ut ur gymmet i Kungsbacka:

– I'll be back.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Arnold

Mer i ämnet