Men med skägg är svårt att hitta. Foto: SVT/TT

De letar efter skäggiga svenska män

Uppdaterad
Publicerad

Produktionsbolaget bakom den norska tappningen av dokusåpan Farmen är i behov av statister. 100 personer behövs. Helst ska de vara skäggiga och svenska.

I höst ska den tolfte säsongen av realityserien Farmen spelas in för norsk tv. Årets upplaga utspelar sig på gården Finnsvika i Kornsjö utanför Halden, nära den svenska gränsen.

Därför finns ett stort behov av svenskar.

– Eftersom serien ska spelas in i ett gränsområde tänkte vi ta in scener med harryhandel (gränshandel) anno 1916. Då behöver vi svenska statister. De ska användas till flera händelser längs vägen och förhållandet mellan Norge och Sverige blir en viktig del av historien från 1916, säger Fredrik Horn Akselsen från produktionsbolaget Strix till Halden Arbeiderblad.

Skägg och hår

Hittills har man fått tag i 200 statister, ett gensvar som producenterna är nöjda med. Men de skulle gärna ha ett hundratal till.

Och om inte ”svenskar” är specifikt nog så behöver de också män med rejäl hårväxt.

– Män i övre medelåldern är alltid lite svårt att få med. Vi behöver gärna personer med mycket skägg och hår, säger Fredrik Horn Akselsen.

Söker äldre ting

Förutom håriga svenskar och statister överlag är teamet på jakt efter rekvisita som andas 1916.

– Vi är på jakt efter allt möjligt, men är särskilt på jakt efter någon gammal roddbåt, säger Jarle Furuborg, rekvisitanasvarig till Halden Arbeiderblad.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer