Varmbadet, som bland annat har simskoleverksamhet, renoverades under sommaren och hösten men stängs nu bara en månad efter öppning. Foto: Wikimedia commons/SVT

Delar av Valhallabadet stängda – simlärare fick utslag

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsbadhusets varmbad har tvingats stänga efter att tre simlärare fått sjukskrivas med hudutslag, skriver GP. Orsaken tros vara en färg som använts vid renoveringen i höstas.

Det var i samband med att simskolan drog igång som det upptäcktes att simlärare fått hudbesvär trots bra vattenvärden, något som Göteborgsposten var först med att rapportera om.

Som en försiktighetsåtgärd stängdes då Valhallas varmbadsdel i väntan på att att orsaken utretts. Badhuset renoverades i somras och öppnades igen i december 2018. En målarfärg som användes misstänks ligga bakom simlärarnas hudutslag.

– Vi satte nytt kakel och ny klinker i bassängen och målade vissa partier med en svart kontrastfärg för att synskadade inte skulle trilla i. Man kan tänka sig att de här besvären beror på den färgen och bruket vi använt, säger Jan Larsson, projektledare på fastighetsförvaltaren Higab, till GP.

Varmbadsdelen stängdes den 17 januari och utredningen förväntas ta omkring två veckor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer