Demonstrationen på Landvetter flygplats under lördagen blev stökig. Foto: Privat

Stökig demonstration på Landvetter flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Mellan 100 och 150 personer demonstrerade under lördagseftermiddagen mot Turkiet i ankomsthallen på Landvetter flygplats. Trots att demonstrationen stundtals ska ha varit stökig, påverkades inte flygtrafiken.

Från klockan 15.00 demonstrerade mellan 100 och 150 personer mot Turkiet i Landvetter flygplats ankomsthall. De demonstrerade mot Turkiets offensiv i Syrien.

– Polis och flygplatsen har haft en dialog med demonstranterna, och det har bedömt att polisen måste gå in och hantera situationen, säger Ellen Laurin, presskontakt Swedavia.

Påverkade inte avgångar

Enligt Swedavia innebar händelsen vissa problem för incheckningen för en avgång till Turkiet 18.05, men planet beräknas ändå avgå på utsatt tid.

– Den skall gå enligt tidtabellen och annars är det inget annat som påverkas, säger Ellen Laurin, presskontakt Swedavia.

Enligt polisens ledningscentral ska de ha fått indikationer om att var stökigt på platsen inledningsvis.

Polis använde pepparsprej

Vid ett tillfälle valde polisen att använda pepparsprej.

– Jag utgår från att om någon anser sig vara orättvist behandlad så kommer de att anmäla det, och då utreds det inom ramen för den anmälan, säger polisens insatschef Ulrik Wennberg till GP.

En anmälan om våldsamt upplopp och brott mot ordningslagen har upprättats efter händelsen.

Stämningen lugnade ned sig och vid 17-tiden uppgav Swedavia att endast ett tiotal demonstranter fanns kvar på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.