Deniz Liman var en av arrangörerna till diskot på backaplan Foto: SVT

Deniz anordnade festen på Backaplan

Uppdaterad
Publicerad

Deniz Liman anordnade ett disko med ambition om att han och andra ungdomar skulle dansa och ha kul. Men festen slutade i fullständig förödelse när fyra killar som inte fick komma in gratis satte eld på lokalen. Hör Deniz berätta om hur han hjälpte till att bära ut andra ungdomar från den brandhärjade lokalen på Backaplan.

1998 anordnade Deniz Liman tillsammans med några vänner ett disko som lockade omkring 400 ungdomar från hela Göteborg. På kvällen stod han vid dörren och tog inträde.

– Det kom mer och mer folk, och jag tänkte det här blev ju bra ju, det blev lyckat, säger han och fortsätter,

20 år sedan diskoteksbranden

– Sen sa någon att det luktade rök.

Deniz som stod vid dörren tog sig ut och hjälpte sedan räddningstjänsten med att bära ut andra ungdomar från den brandhärjade lokalen på backaplan.

– Jag bar ut en tjej, och när jag tittar upp mot lokalen ser jag eldflammor från fönsterrutorna.

I klippet ovan hör du honom berätta om festen som förändrade hans liv.

Det här är ett urklipp från dokumentären ”Branden”. På svtplay kan du se hela dokumentären som handlar om diskoteksbranden i Göteborg 1998.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

20 år sedan diskoteksbranden

Mer i ämnet