Brynjar Sigurðarson.

Designmiljon till Brynjar Sigurðarson

Uppdaterad
Publicerad

Torsten och Wanja Söderberg pris 2018 tilldelas den isländska designern Brynjar Sigurðarson.
– Att få den här typen av bekräftelse är verkligen unikt, säger han i ett pressmeddelande.

Röhsska museets prisnämnd för Torsten och Wanja Söderbergs pris har utsett Brynjar Sigurðarson till vinnare av årets pris på en miljon kronor. Prisnämnden motiverar valet följande:

”Brynjar Sigurðarsons arbete har en stark förankring i två fundamentala element i det isländska kulturarvet, nämligen berättartraditionen och fisket. Autenticiteten i hans arbete härrör från förmågan att knyta samman det förflutna och det samtida där internationella influenser och nya discipliner så som fiskare, filmmakare, författare, musiker, arkeolog och hantverkare är en nyckelfaktor för hela hans arbete. Hans nyfikenhet och uppriktighet genomsyrar hans designprojekt vilket kan beskrivas som ett Nordiskt grepp och designtendenser i Europa.”

Brynjar Sigurðarson ser utmärkelsen som en uppmuntran att fortsätta.

-Att få motta Torsten och Wanja Söderbergs pris är ett otroligt betydelsefullt erkännande för mig, att få den här typen av bekräftelse är verkligen unikt. Jag tar det som en uppmuntran till att fortsätta med det jag håller på med. Utmärkelsen har på många sätt en avgörande roll med hur det hjälper mig att ta min praktik framåt ytterligare, att bygga vår studio och utveckla fler spännande projekt, säger han i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer