Tågstopp mellan Herrljunga och Vårgårda

Uppdaterad
Publicerad

Det var totalstopp i tågtrafiken mellan Herrljunga och Vårgårda under torsdagen. Tågstoppet påverkade trafiken mellan Göteborg och Stockholm. Orsaken till stoppet var en olycka.
– En del tåg är över en timme försenade, uppgav Katarina Wolffram vid Trafikverket.

Det var vid 13-tiden under torsdagen som SOS Alarm larmades om en olycka på Västra stambanan mellan Herrljunga och Vårgårda.

– Just nu är det stopp, så vi inväntar mer besked. Vi förbereder med bussar ifall det blir nödvändigt, sade störningskoordinator vid Västtrafiks störningsjour, vid tillfället.

Räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen, enligt SOS Alarm. En ambulanshelikopter blev också inkallad.

– Västra stambanan är huvudstråket mellan Göteborg och Stockholm. Det går också tåg mellan Göteborg och Skövde där, sade Katarina Wolffram, presskommunikatör vid Trafikverket.

Kraftiga förseningar

Många resenärer drabbades således av stoppet, menar hon.

– Göteborg-Stockholmtågen försöker man styra om, eftersom det finns andra vägar. Antingen väntar dom eller så tar de andra vägar. Det är så mycket folk på de här tågen, och det är nästan omöjligt att hitta bussar till alla. Men det blir minst omkring två timmar stopp från trafikstart. Men det kan ta längre tid, sade hon.

Trafiken igång som vanligt sent på kvällen

Strax före klockan 15 under torsdagen meddelade Trafikverket att stoppet var hävt, och trafiken började rulla igång. Vid 19.30 var det dock fortfarande förseningar i tågtrafiken. Fem tåg på sträckan ska då ha varit försenade i olika omfattning, men upp till över en och en halv timme. Två timmar senare rullade trafiken på som vanligt, utan förseningar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer