”Det här handlar om hälsa och inte om hockey”

Publicerad
Det blir inget SM-slutspel i ishockey i vår, på söndagen ställde svenska ishockeyförbundet in resten av säsongen.
– Det klart att vi hade velat fortsätta, men beslutet var väntat, säger Peter Pettersson Kymmer som är presschef i Frölunda.

Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler är tydlig med att SHL:s hållning är den rätta med tanke på de extraordinära omständigheterna.
– Frölunda står bakom beslutet, det är det enda rätta. Samtidigt vill vi passa på att tacka Sveriges största och bästa publik för den här säsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Nu ska man sätta sig ner för att se hur klubben ska agera under våren. Frölundas kontor är stängt under hela nästa vecka och personalen arbetar hemifrån. Detsamma gäller för föreningens övriga verksamheter i Frölundaborg.

– Efter rådande omständigheter har vi bestämt oss för att ta till den här åtgärden. Det är vårt sätt att ta ansvar för vår verksamhet i den här situationen, säger Christian Lechtaler.

Slutspel ekonomiskt fördelaktigt

På måndag kommer information skickas ut till samtliga biljettköpare till den inställda åttondelsfinalen i Scandinavium 24 mars om hur återbetalningen kommer att gå till.

Ett slutspel är ekonomiskt fördelaktigt, men exakt hur mycket klubben förlorar på den uppkomna situationen är oklart.

– Det kan jag inte svara på just nu. Vi vet helt enkelt inte. Under måndagen kommer spelarna få mer information och det är också oklart vad som händer med dem. Men det här handlar om hälsa och inte hockey, säger Peter Pettersson Kymmer.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer