Detonation i Borås utlöste flertal butikslarm

Uppdaterad
Publicerad

En större detonation ska ha skett strax innan halv nio på lördagskvällen i Borås. Flera butikslarm utlöstes och människor kände av tryckvågen, men polisen hittar inte en plats där det kan ha sprängts. – Det är ingen tvekan att det har smällt men vi har inget mer, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl polisen i region väst.

Flera inringare larmade polisen om att något exploderat i centrala Borås. Men när polisen kom till platsen hittades varken skador, åverkan eller ens en detonationsplats.

– Det är märkligt på sätt och vis, men slutsatsen vi drar är att det rör sig om en banger av den kraftigare sorten, säger Morten Gunneng.

Enligt polisen ska tryckvågen efter detonationen ha utlöst flera butikslarm och människor som befunnit sig på platsen ska inte bara ha känt av smällen utan även doften av krut.

– Bangers har förmågan att skapa ganska omfattande tryckvågor.

Polisen kommer att skriva en anmälan, dock är rubriceringen fortfarande oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.