Död man funnen utomhus i Alingsås

Uppdaterad
Publicerad

En död man hittades på måndagsmorgonen utomhus i Alingsås. Polisens tekniker kan inte utesluta att mannen fallit offer för ett grovt brott. Därför har en förundersökning med rubriceringen dråp alternativt mord inletts.

Den döde, som visade sig vara en Alingsåsbo i 30-årsåldern, påträffades nedanför en hög mobiltelefonmast i skogsterrängen i Mariedal. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning och dörrknackning har genomförts i området, meddelar polisen på sin hemsida.

Eftersom det inte kan uteslutas att han blivit utsatt för ett grovt brott har en förundersökning om dråp alternativt mord inletts.

Mycket pekar ändå på att det rör sig om en olycka.

– Arbetshypotesen är väl ändå att mannen kan ha klättrat upp i den där masten och sen fallit ner. Men det finns inga vittnen och eftersom vi inte kan utesluta brott så utreder vi vidare, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg. 

Nu återstår en rättsmedicinsk undersökning för att försöka fastställa dödsorsaken. Förundersökningen kvarstår i avvaktan på resultat från denna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer