Foto: SVT/Polisen

Personlig assistent dödade sin kollega i Trollhättan – döms till livstid

Uppdaterad
Publicerad

Den personlige assistenten gick till jobbet på kvällen. På morgonen efter hittades han död. En kollega dömdes till 18 års fängelse i tingsrätten – nu skärper hovrätten straffet.

Se vad åklagaren Daniel Edsbagge säger om domen – i klippet ovan

Hovrätten i Göteborg skärper nu straffet för den kvinna i 40-årsåldern som dödade sin assistentkollega i Trollhättan förra året. Hovrätten dömer kvinnan till livstids fängelse, en skärpning från tingsrättens dom i vilken kvinnan dömdes till 18 års fängelse.

Hovrätten menar att kvinnan hade en ”direkt avsikt” att döda sin kollega för att komma över pengar, och att det dessutom är en försvårande omständighet att hon utsatt personen som behövde assistans för livsfara.

”Det är en i hög grad försvårande omständighet som talar för att påföljden bör bestämmas till livstids fängelse” skriver man.

Minns inga detaljer

Kvinnan har hela tiden nekat till brott och har förklarat att hon inte minns några detaljer om vad som hänt under kvällen eftersom hon druckit och var påverkad.

I förhör har kvinnan förklarat att hon tvingades till lägenheten av två män som hon var skyldig pengar.

Också i tingsrätten yrkade åklagaren Daniel Edsbagge på ett livstidsstraff. Men tingsrätten i Vänersborg dömde kvinnan till 18 års fängelse. Ett straff som alltså skärps.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.