En 22-årig man som dömdes till fem års fängelse efter dubbelmordet på Vår Krog och Bar i Göteborg 2015 har häktats misstänkt för grovt vapenbrott i centrala Stockholm. Det uppger nyhetsbyrån Siren. Foto: SVT

Dömd i Vår krog och bar-dådet häktad efter polisjakt

Uppdaterad
Publicerad

En 22-årig man, som dömdes till fem års fängelse efter dubbelmordet på Vår krog och bar i Göteborg 2015, har häktats misstänkt för grovt vapenbrott i centrala Stockholm.

– Han greps när han försökte fly från platsen, säger polisutredaren Mona Kaati till Nyhetsbyrån Siren.

22-åringen var en av flera personer som greps av polisen på Kungsgatan i Stockholm i måndags kväll. Det uppger Nyhetsbyrån Siren.

Mannen frigavs villkorligt förra sommaren, som den förste av förövarna efter dådet på Vårväderstorget i Göteborg.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Kastade ett vapen

22-åringen häktades i går eftermiddag på sannolika skäl misstänkt för det aktuella brottet. Han nekar själv till anklagelserna. Totalt ska fyra personer ha gripits vid insatsen. Den man som försökte fly kastade då ifrån sig ett vapen, enligt tidigare rapportering om händelsen.

– De andra personerna är släppta men fortfarande misstänkta, säger Mona Kaati.

22-åringen dömdes efter Göteborgsdådet 2015 till sju års fängelse för medhjälp till mord och mordförsök i tingsrätten. Hovrätten sänkte sedan straffet till fem år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet på Vår krog och bar

Mer i ämnet