Vittnen såg mannen hugga ner sin hustru. Foto: Läsarbild

Döms till fängelse efter knivattacken

Uppdaterad
Publicerad

Mannen gick till vildsint attack och knivhögg sin fru ett 40-tal gånger. Kvinnan fick livshotande skador men överlevde. Nu har mannen dömts till åtta års fängelse för försök till mord.

Det var i början av maj som den 37-årige mannen attackerade sin fru utanför ett socialkontor i Tidaholm. Mannen knivhögg kvinnan ett 40-tal gånger inför flera chockade vittnen. Bakgrunden till attacken var att kvinnan ville skilja sig från mannen.

– Han högg henne fler än 20 gånger. Enligt vårdpersonalen jag talat med är det ett under att hon lever, berättade Lars Johansson, chef för enheten för grova brott vid Skaraborgspolisen, för SVT Nyheter.

Knivdåd i Tidaholm

Åtta års fängelse

Kvinnan ska ha fått totalt 42 sårskador och blivit stucken i bröstet, magen, ryggen, armarna och benen.

Tingsrätten menar att mannen utsatt kvinnan för hänsynslöst och upprepat våld med kniv och dömer honom därför till åtta års fängelse för försök till mord. Mannen ska dessutom utvisas efter avtjänat straff.

Dessutom ska mannen betala 150 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Tidaholm

Mer i ämnet