Foto: Robert Betzehag

Döms till livstid för mord och mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Först slog och sparkade 30-åringen mot offrets huvud. Sedan hällde han ut bensin och tände på. Det menar Uddevalla tingsrätt som nu dömer mannen till livstids fängelse.

Händelsen utspelades på Ulvöns vandrarhem i Ljungskile den 12 november förra året. Den åtalade mannen har förnekat mordet. Enligt honom ska mordet begåtts av två andra personer. Men den berättelsen köper inte rätten.

Enligt tingsrätten så finns det inga spår från de påstådda gärningsmännen. De har inte heller iakttagits av någon. Bara kläder med DNA från 30-åringen och offret har hittats. Enligt domstolen har det funnits någon som har sagt åt 30-åringen att göra sig av med kroppen.

Försökte undanröja bevis

Det är, enligt domstolen, ställt utom rimligt tvivel att 30-åringen först ha misshandlat offret till döds, därefter hällt ut bensin i lokalen och på kroppen och tänt på. Brandens syfte ska ha varit att dölja mordet och undanröja bevis.

Gärningen har enligt rätten medfört svårt lidande för offret eftersom han misshandlats till döds och inte genast avlidit. 30-åringen döms för mord och mordbrand till fängelse på livstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.