Dramatisk biljakt på E6 – körde in i polisbil

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha stulit en bil, kört ifrån polisen, backat in i en av patrullernas bilar, kört över en spikmatta och till fots gett sig ut i skogen – kunde de två misstänkta tjuvarna gripas.

Under tisdagsmorgonen skulle polisen stoppa en bil i Kungälv som hade anmälts stulen. Men föraren stannade inte utan fortsatte i stället i hög fart ut på E6 norrut.

Biljakten fortsatte till Spekeröd där bilen körde in på småvägar.

– Vid ett tillfälle stannade föraren och backade in i en av polisbilarna, berättar Tommy Nyman, presstalesperson på polisen.

Flydde till skogs

En annan polispatrull placerade ut en spikmatta längre fram på vägen vilket orsakade punktering på flyktbilens ena däck. Men färden fortsatte ytterligare en kilometer innan bilen parkerades på en gårdsplan.

– De två som fanns i bilen sprang in i skogen. Polisen sökte med hundar och kunde tillslut spåra upp och gripa personerna, säger Tommy Nyman.

Männen misstänks nu för biltillgrepp. Föraren misstänks även för flera trafikbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.