Avbrottet löst – 5 000 göteborgare saknade internet och tv

Uppdaterad
Publicerad

Många kunder till Com hem hade under måndagkvällen och tisdagen problem med att se på tv och använda internet. Detta på grund av ett fiberavbrott. Vid 15.45 på tisdagen åtgärdades felet.

– Nu ska det fungera, säger Com hems presschef Fredrik Hallstan.

Flera tittare som saknade sina tv-program hörde av sig till SVT under måndagskvällen. Anledningen till att tv-sändningen inte fungerade beror på ett fiberavbrott som gav avbrott i Com hems nät i flera delar av Göteborg.

Enligt Com hem drabbades drygt 5 000 hushåll på Hisingen. Även ett mindre antal kunder till Telenor och Tele2 kan ha drabbats av driftstörningen enligt företagens hemsidor.

– Nu ska det fungerar igen, sa Com hems presschef Fredrik Hallstan vid 16-tiden på tisdagen.

Orsaken: Rivning av ett hus

Fiberavbrottet ska ha inträffat i samband med en rivning av ett hus där en fiberkabel ska ha klippts av. Det är Skanova som äger fibern som Com hem hyr av och som har hand om lagningsarbetet.

Reparationsarbetet försenades på grund av den skottlossning som inträffade i området under måndagskvällen.

Men den trasiga kabeln lagades tisdagen och vid 15.45 var felet åtgärdat enligt Fredrik Hallstan.

– Om det inte fungerar så ska man starta om sin box. Och fungerar det ändå inte så får man vända sig till kundservice.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.