Drogades med spruta vid indrivning av skuld

Publicerad

En man i Västsverige och hans sambo utsattes för misshandel och hot. Med kniv mot strupen och hot om yxvåld fick mannen en spruta med en okänd substans i kroppen. Nu åtalas fyra personer för grov utpressning.

Brottet ska ha ägt rum i mitten av augusti då fyra män, varav en iklädd en väst från ett känt MC-gäng, omringade en man för att pressa honom på pengar. Mannen misshandlades grovt genom sparkar, slag, stamp mot huvudet och fick en kniv mot strupen och hotades med att få en yxa i huvudet om han inte betalade skulden på 24 000 kronor, enligt åtalet.

Någon av de fyra männen högg också mannen med en spruta i med okänt innehåll som gjorde honom påverkad. Han blev först aggressiv och sedan slö till den grad att han fick svårt med andningen.

Kopplingar till MC-gäng

De fyra männen ska sedan ha vänt sig till mannens sambo och med baseballträ pressat henne att lämna över sina bilnycklar. Bilens värde uppskattas i målet till 280 000 kronor. Männen lämnade med bilen.

När ambulans kom till platsen ska den misshandlade mannen haft dödsångest, skador och problem med andningen.

Det allvarliga våldet, vapnen och kopplingar till ett känt MC-gäng gör gärningen än mer allvarlig anser åklagaren. De fyra männen åtalas nu vid Skaraborgs tingsrätt för grov utpressning och försök till grov utpressning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer