Mannen genomförde en dykning i närheten av Lysekils södra hamn när olyckan inträffade. Foto: Foto: Sveriges radio P4 Väst

Man död efter drunkningsolycka i Lysekil

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten larmades till Södra hamnen i Lysekil efter att en dykare hittats flytandes i vattnet under tisdagen. Mannen fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Det var vid klockan 13 som räddningstjänsten fick ett larm om en drunkningsolycka i Lysekil.

En man i 60-årsåldern påträffades flytande med dykarutrustning på sig. Räddningspersonal som var först på plats inledde omedelbart hjärt- och lungräddning och mannen fördes till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda och han avled vid 15-tiden enligt polisen.

Tre dykare

Tre dykare dök i närheten av Södra Hamnen när en av dykarna ska ha fått problem med sin utrustning. De andra två dykarna förde mannen till land och påbörjade hjärt- och lungräddning.

– Man kan inte säga om det är ett sjukdomsfall eller olycksfall men det finns ingen misstanke om brott, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen var mannen vid medvetande när han uppmärksammades av de andra dykarna, enligt TT. Det var när han gick upp från 18 till 16 meters djup som han fick problem. När han kommit upp på bryggan ska han ha förlorat medvetandet.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.