Foto: TT

E20 tvingas stänga under en vecka

Publicerad

E20 kommer att vara stängd för all trafik mellan 13 och 20 maj i höjd med Hova. Anledningen är att vägen ska grävas av för en omläggning av sex ledningar enligt Trafikverket.

Vägen kommer att vara avstängt mellan Industrivägen/väg 200 och väg 3001/Torggatan under vecka 20.

– Vi leder trafiken till Otterbäcken och vidare på 26:an till Hassle, säger Fredrik Leidö, arbetsledare på Skanska till Mariestadstidningen.

Omledningen kommer att ske genom orange vägvisning.

Stamledning ska grävas ner

Anledningen till avstängningen är att vägen ska grävas av för att en stamledning ska grävas ner.

– På tre platser måste vi gräva av E20 och på två ställen ska ledningar tryckas under vägen. Det är rör för vatten och avlopp samt spillvatten, även kommunen är med och utför visst arbete, säger Fredrik Leidö till tidningen.

Olycksdrabbad väg

Sträckan Fagerlid-Bahult är den enda sträckan mellan Hassle och Arboga som inte har en mötesseparering enligt Trafikverket. Den anses heller inte som särskilt trafiksäker eller framkomlig och är en av de 100 mest olycksdrabbade vägsträckorna i landet. Nu ska vägsträckan byggas om till en mötesfri landsväg med mitträcke.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer