Vänerhamns vd Göran Lidström Foto: SVT

Efter misslyckad sprängning: Skadeståndskrav mot Göteborgs stad

Uppdaterad
Publicerad

Vänerhamn i Karlstad kräver nu Göteborgs stad på skadestånd, rapporterar P4 Göteborg. Anledningen är den misslyckade sprängningen vid Göta älvbrons fäste som orsakat stor påverkan på sjöfarten på älven.

– Vi tappade väldigt mycket godshantering som vi skulle haft, säger Vänerhams vd Göran Lidström, till radiokanalen.

SVT Nyheter Väst har tidigare berättat om den sprängning som gick fel vid nedmonteringen av Göta älvbron i Göteborg. Stora betongblock hamnade alldeles i anslutning till farleden och sjötrafik stoppades under flera dagar.

Nu kräver hamnföretaget Vänerhamn i Karlstad skadestånd, rapporterar P4 Göteborg Hur mycket pengar det handlar om vill Vänerhamns vd inte uppge.

På Göteborgs stad betraktar man sprängningen som en olyckshändelse.

– Det är förståeligt att man vill hålla någon ansvarig. Vi lämnar över skadeståndsärendet till försäkringsbolaget som gör sina juridiska värderingar, säger Christer Niland, avdelningschef för stora projekt på trafikkontoret i Göteborg, till radiokanalen.

I klippet nedan kan du höra mer om spräningen som gick fel

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.