Foto: SVT

Coronadraget på Svenska mässan i Göteborg: Drive-through för paketutlämning

Uppdaterad
Publicerad

Proppfullt hos post- och paketombuden. Ingen jätteöverraskning kanske, med tanke på rådande coronapandemi och stundande julhelg. Men samtidigt som trycket är stenhårt hos ombuden, är det knappt någon som hittat till den coronasäkra drive-through-utlämningen på Svenska mässan i Göteborg.

– Nej, tyvärr. Vi hade gärna sett att fler beställde, säger Jan Angelbäck, logistikchef på Svenska mässan.

Över tre miljoner paket lämnades ut under förra veckan, mellan den 30:e november till den 6:e december, över hela landet. Spåren av Black Friday syns nu tydligt, och Postnord beskriver trycket som enormt. Cirka en halv miljon paket kör man ut dagligen till sina ombud. Några av dem hamnar hos Nicklas Pettersson, anställd på en matbutik i Göteborg.

– Det blir en del springande. Jag har varit här i många år och nu är det i alla fall dubbelt så mycket, säger han.

”Det här är nytt”

Vid Svenska mässan i Göteborg, granne med matbutiken, har man försökt möta upp det förmodat hårda decembertrycket med att erbjuda drive-through-utlämning av paket. Allt för att erbjuda ett corona-säkert alternativ inför julhandeln. När SVT Nyheter besöker mässan gapar paketutlämningens hyllor tomma.

– I dag har jag lämnat ut tre paket, säger Marie Ivkovic, anställd på Svenska mässan.

– Man måste ju göra en egen beställning när man beställer på e-handeln. Det här är nytt för många människor, säger Jan Angelbäck, logistikchef på Svenska mässan.

Starta klippet i spelaren för att se hur lugnt det är vid drive-through-utlämningen jämfört med kön till ombudet inne i butiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.