Foto: TT

Efter resorna på arbetstid – Rydén sjukskriver sig

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsmoderaten Maria Rydén har rest jorden runt på arbetstid. När SVT Nyheter Väst ska göra en intervju om resorna avbokas mötet plötsligt. Anledningen: Rydén akut sjuk.

Det var i förra veckan som GT avslöjade att Maria Rydén (M) besökt bland annat Australien, Namibia, Paris och USA under betald arbetstid som kommunalråd i Göteborg.

Under måndagen skulle SVT Nyheter Väst träffa Rydén i rådhuset i Göteborg. Moderaternas pressekreterare meddelar över sms att de blir sena med några minuter.

Akut sjukskriven

Men det blir ingen intervju. Först en halvtimme senare möter Moderaternas pressekreterare Caroline Karlsson SVT:s team för att berätta att Maria Rydén blivit akut sjuk och inte kan medverka på någon intervju. Det finns heller inte någon annan från partiet som vill kommentera händelserna som lägger locket på.

– Det här är inte en fråga för Moderaterna utan för Maria Rydén, säger Caroline Karlsson.

”Jättepinsamt”

Skattebetalarna har enligt GT stått för kommunalrådslönen på 62.000 kronor i månaden medan Maria Rydén varit i flera olika länder och postat bilder och texter på sociala medier om hur hon och sambon semestrat.

– Det är jättepinsamt, fruktansvärt pinsamt, säger Maria Rydén när tidningen GT konfronterade henne om resorna i förra veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.