Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi känner oss än mer motiverade”. Hör Daniel Karlsson, projektledare Pride Borås i klippet. Foto: Julia Kero/ SVT

Efter skjutningen i Oslo – nu hålls Pride i Borås: ”Alltid haft ett högt säkerhetstänk”

Uppdaterad
Publicerad

Två dödades och ett tjugotal skadades i en skottlossning vid en gaybar i Oslo i fredags natt, mitt under stadens pridefirande. Nu står festivalen i Borås i startgroparna att dra igång. 

– Så här nära inpå känns det än viktigare att genomföra detta, säger Daniel Karlsson, projektledare för Borås Pride.

Hör projektledaren Daniel Karlsson om tankarna efter dådet i Oslo.

Skjutningen i Oslo, som skedde under midsommarnatten för snart en vecka sedan, utreds som ett misstänkt terrorbrott. Efter händelsen avrådde polisen från att hålla pride-evenemang i landet.

Först ut

I Västsverige är Borås Pride först ut efter dådet, men det råder ingen tvekan om att arrangemanget kommer att hållas som planerat.

– Det är blandade känslor som kommit till oss, många är bestörta och förbannade, en del är oroliga. Men vi känner oss trygga, vi har ett väl inarbetat samarbete med polisen. Vi har alltid haft ett högt säkerhetstänk, säger Daniel Karlsson.

”Mer motiverade”

Under veckan har det tillkommit fler utställare och årets festival kommer att bli större än tidigare.

– Jag tror att många känner att de vill visa sitt stöd. Vi känner oss än mer motiverade till detta. Pride är viktigare än någonsin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.