Arkivbild. Foto: TT

Ingen prognos över när tågen kan köra normalt igen

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken kan fortfarande inte köra som vanligt mellan Göteborg och Stockholm efter att ett ställverk brann ner till grunden i söndags.

Arbetet pågår fortfarande efter den ställverksbrand som bröt ut längs Västra stambanan i söndags. Tågen kan passera, men långsamt.

– Vi kan släppa på tågen en och en, mot stoppsignal. De kör alltså mot rött men kontrollerat. Detta tar oerhört lång tid, säger Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket.

Byggs nytt teknikhus

Det var på förmiddagen i söndags som det började brinna i ett ställverk norr om Skövde. Orsaken till branden är fortfarande okänd och man arbetar just nu med att bygga upp ett helt nytt teknikhus.

– Eftersom ställverket är nedbrunnet till grunden så kommer det kräva en ordentlig utredning för att ta reda på vad som har hänt och vi prioriterar nu att få igång tågtrafiken så snart som möjligt och att det är säkert på platsen, säger Joanna Ljunggren.

Ny prognos tidigast fredag

För information om förseningarna och aktuell situation för specifika tåg så hänvisar Trafikverket resenärer att ta kontakt med sina tågbolag.

– Det vi vet är att det rullar, men det går långsamt. Vissa tåg leds fortfarande om så att det inte blir för långa köer och tidigast på fredag har vi en ny prognos om när trafiken kan köra normalt igen.

Tågstationer som påverkas:

Visa

Skövde C, Flemingsberg, Flen, Gårdsjö, Gnesta, Hallsberg, Huddinge, Järna, Katrineholm C, Laxå, Mölnbo, Stockholms södra, Södertälje Syd, Töreboda, Vingåker, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm Central, Alingsås, Aspen, Aspedalen, Falköping C, Floby, Floda, Herrljunga, Jonsered, Lerum, Norsesund, Partille, Stenkullen, Stenstorp, Västra Bodarne, Vårgårda, Göteborg C

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer