Foto: Liseberg

Efter två års väntan – Valkyria har premiär

Uppdaterad
Publicerad

Efter långa förseningar har Lisebergs nya åkattraktion Valkyria slutligen premiär. På fredag är det dags efter nästan två års väntan.

På fredag kan den som länge väntat och längtat äntligen åka Lisebergs största och dyraste attraktion någonsin – Valkyria. Attraktionen är 700 meter lång och går som snabbast i 105 kilometer i timmen.

–Vi har haft ett komplicerat tunnelprojekt som har tagit längre tid än vi hade räknat med. Därför är det roligt att nu kunna se gästerna åka attraktionen, säger Lisebergs vd Andreas Andersen.

Liseberg

Vems fel är förseningen?

– Det är en fråga vi kommer att jobba med. Vi kommer att utreda det.

Dyraste någonsin

Valkyria har efter förseningarna kostat Liseberg runt 300 miljoner kronor. Men enligt vd:n har det varit värt det.

– Vi vet att det vi byggt är en ny Lisebergsikon – en gästfavorit som kommer sätta både Liseberg och Göteborg på kartan och bidra till att locka besökare många år framöver, säger Andreas Andersen.

Har förseningen kostat projektet mycket pengar?

– Det har helt klart gjort det dyrare, för vi har ju blivit av med en säsong. Jag tror att vi hade haft fler gäster under sommaren om Valkyria hade kommit igång tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Liseberg

Mer i ämnet