David Ekeberg, restaurangansvarig, tog över ansvaret i början av pandemin. Nu ser han fram emot lättade restriktioner. Foto: SVT

Krögaren om lättade restriktioner: ”Det kommer göra jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

Fortsatt gäller gränsen på fyra personer i ett sällskap. Men restauranger och krogar får nu ha öppet till 22.30 efter att restriktionerna lättat – något som många krögare och gäster sett fram emot.

– Man märker att det spritter i benen nu när solen och värmen har kommit, säger krögaren David Ekeberg i Uddevalla.

Hör David Ekeberg om betydelsen av de lättade restriktionerna i klippet.

David Ekeberg tog över som restaurangansvarig precis när pandemin bröt ut, sen dess har han fått kämpa och vara kreativ för att få restaurangen att klara situationen. Omsättningen har på vardagar halverats men tappet är något mindre på helgerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet