Elvis födelsehus nu i Floda

Uppdaterad
Publicerad

Till helgen öppnar en nytt rockmuseum, TCB House of music.

En av grundarna är Ulf Nilsson som är trummis i svenska The Cadillac Band. De har spelat med flera av Elvis Presleys musiker och de har nu skänkt kläder och instrument. 

I ett litet hus på Lilla ön i Floda öppnar till helgen ett rockmuseum. Många av sakerna kommer från svenska artister som Burken, Janne ”Lucas” Persson och Ebbot Lundberg. Men några av de finaste sakerna är skänkta av musiker som har jobbat med både Elvis Presley och The Cadillac Band. Bland annat kan besökarna få spela på ett trumset som är skänkt av D. J. Fontana, Elvis Presleys trummis .

The Cadillac Band har spelat ihop under många år men namnet kom först 2004. Det var D. J. Fontana som tyckte att det skulle vara ett bra namn på bandet. Dels för att bandet ofta spelade låten Cadillac och dels för att initialerna, TCB också kan stå för Taking Care of Business, som var Elvis logga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.