Emmy Rydstrand som till vardags är reporter på P4 Skaraborg fick evakueras från det brandhärjade flerfamiljshuset i Skövde. Foto: Christian Svensson/Privat

Emmy fick evakueras från brinnande huset i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 150 personer fick evakueras från flerfamiljshuset i Skövde som brann under natten. Emma Rydstrand var en av dem.

– Jag är mest glad att jag fick ut katterna i tid, säger hon.

Emmy Rydstrand hade somnat på soffan när hon vaknade till och kände brandrök. När hon förstod att det brann i huset och att de boende skulle evakueras gick hon snabbt och hämtade sina två katter.

– De sa att det brann i en lägenhet två våningar upp och först trodde jag att de skulle kunna släcka den men det började sprida sig väldigt fort i bygganden och bort mot den andra byggnaden, säger Emmy Rydstrand som till vardags är reporter på P4 Skaraborg.

Branden i Skövde

– Det var inte kaosartad stämning, utan de flesta stod mest och tittade. Några hade fått ut sina djur och andra inte.

Får bo på hotell

Samtliga boende i 96 lägenheter evakuerades först till en gympasal i närheten. De som inte kunde bo hos någon anhörig fick ta in på hotell.

– En del var oroliga om de inte hade någonstans att ta vägen, men de fick hjälp att ta in på hotell. Folk verkade må okej ändå och personalen från kommunen som var på plats var väldigt hjälpsamma, säger hon.

Rökskadat

Emmy Rydstrand vet inte säkert men hoppas att branden inte spreds till hennes lägenhet.

– Det mesta ska vara rökskadat så det mesta är nog förstört. Jag är mest glad att jag vaknade såpass tidigt och att jag hann hämta katterna.

– Det enda jag fick med mig var katterna, min mobil och kläderna jag hade på mig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Skövde

Mer i ämnet