Branden var redan fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram till platsen. Foto: Niklas Göransson

En död efter villabrand i Vårgårda

Uppdaterad
Publicerad

En person har dött efter en kraftig villabrand i Vårgårda, nordost om Alingsås.

Det var under natten till lördagen vid 01.00-tiden som en kraftig brand bröt ut i en villa i Vårgårda. Det var grannar som upptäckte branden och larmade. När räddningstjänsten kom fram till platsen var branden redan fullt utvecklad.

– Det ligger en villa och en lada intill och vi fokuserade på att begränsa branden så att den inte spred sig, säger Johan Lindström, räddningschef i beredskap vid Räddningstjänsten Alingsås Vårgårda.

Rökdykare sökte igenom huset och hittade en avliden man som ännu inte har identifierats. I huset bodde en man i 85-årsåldern man och hans anhöriga har underrättats av polisen.

Brandorsaken ännu okänd

Villan brann ner men räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig till intilliggande byggnader.

Det är ännu oklart vad som orsakade branden och polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand och kommer att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

– Det måste svalna först och det kan ta flera dagar. Troligtvis genomför vi undersökningen i början av nästa vecka, säger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen.

Eftersläckningsarbetet kommer att fortsätta åtminstone fram till lunchtid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer