Kristina Andersson är en av alla som fått sin bil förstörd i Mellerud. Foto: svt

Omfattande skadegörelse i Mellerud – en man häktad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kunde i torsdags morse gripa en man i Mellerud som misstänks för flera fall av skadegörelse på både bilar och hus. Boende i området säger till SVT att det pågått i flera år och natten till torsdag var det dags igen.

– Däcken är sönderskurna och lacken repad. Det är inte roligt, säger Kristina Andersson, en av de boende som drabbats.

I klippet hör du mer om skadegörelsen i Mellerud.

När SVT kör in på gatan i Mellerud där onsdagsnattens skadegörelsen ska ha skett så står det flera bilar med sönderskurna däck utmed trottoarerna. Och det är inte första gången de boende i området drabbas. Alla som SVT pratar med på plats vittnar om att det pågått under lång tid. Bildäck har blivit sönderskurna, lacken repad, elskåp ska ha saboterats och någon berättar att de fått rutorna sönderskjutna med luftgevär.

De menar också att de helt säkert vet vem som har begått brotten men att det trots det tagit lång tid innan polisen kunnat gripa personen.

– Ja, vi vet vem det är. Jag såg det själv när han skar sönder däcken, säger Kristina Andersson.

Och nu väntar kanske lugnare tider.

– På morgonkvisten kunde vi gripa en gärningsman, misstänkt för flera fall av skadegörelse, säger Erika Gustavsson tf gruppchef utredningsgrupp Mitt.

Mannen är nu häktad, rapporterar P4 Väst. Enligt radiokanalen står mannen sedan tidigare åtalad för flera fall av skadegörelse. Åtal ska väckas senast 30 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.