En gripen efter 13 bränder – sedan brann det åter i Kortedala

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern greps under onsdagen misstänkt för en anlagd brand i stadsdelen Kortedala i Göteborg. Han är också intressant i utredningen om totalt 13 tidigare bränder i området, uppger polisen.

Men vid 17-tiden på onsdagen kom ett nytt larm om brand i Kortedala.

– Vi får ett larm om ett rökfyllt trapphus, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Polisen har under onsdagen gripit en man misstänkt för att ligga bakom en brand i en container i Kortedala tidigare under dagen. Det var P4 Göteborg först med att berätta. Området har varit drabbat av flera misstänkt anlagda bränder tidigare under hösten och är nu intressant i utredningen för dessa.

– Huruvida detta hör ihop med de andra bränderna är för tidigt att säga, menar polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Mannen är nu misstänkt för försök till mordbrand alternativt grov skadegörelse genom brand.

Flera rubriceras som mordbrand

Tidigare bränder i området har främst handlat om bränder i soprum eller förråd. Fyra av bränderna rubriceras som mordbrand, en som försök till mordbrand och de andra som grov skadegörelse genom brand.

Ny brand efter gripandet

Men bara ett par timmar efter att mannen greps på onsdagen kom det ett nytt larm till polisen om brand i Kortedala. Det ska då ha brunnit i en källare och både räddningstjänst och polis kallades till platsen.

– Vi fick larm om ett rökfyllt trapphus och det ska ha berott på brand i en källare, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst.

Branden kunde släckas snabbt och ingen person har kommit till skada.

Kommer spärra av området

Om den senaste branden kan sättas i samband med de tidigare i området vill polisen inte spekulera i än.

– Polis kommer spärra av området och sedan får teknikerna försöka avgöra hur branden uppkommit. Vi vet inte än om den är anlagd eller inte, säger Hans-Jörgen Ostler.

Ingen person har skadats vid någon av de sammanlagt fjorton bränderna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer