En person är häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp. Ytterligare en man som begärts häktad släpptes på fri fot. Foto: Robert Betzehag

En man häktad misstänkt för dråp efter Mellerudsbråk

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern häktades på fredagseftermiddagen misstänkt för dråp efter bråket i Mellerud som slutade med att en man avled av stickskador. Ytterligare en misstänkt släpptes på fri fot.

Totalt är sex män misstänkta för inblandning i mordet alternativt dråpet på en man i Mellerud tidigare i veckan. På torsdagen begärdes två av männen häktade, men efter fredagens förhandlingar är bara en av männen häktad på sannolika skäl misstänkt för dråp.

Den andre mannen, som hade begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp, släpptes på fri fot av tingsrätten. Inte heller häktas han för åklagarens alternativa rubricering medhjälp till mord.

Båda männen som begärdes häktade förnekade brott vid häktningsframställan.

Ett 10-tal personer hamnade i bråk i centrala Mellerud under natten mot måndag, vilket ledde fram till att en person fördes till sjukhus med stickskador som han senare avled av. Motivet är ännu okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.