• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

En person allvarligt skadad efter krock

Publicerad

En personbil och en traktor med släp har krockat i Bengtsfors kommun.
– En person med allvarliga skador är förd till Norra Älvsborgs Länssjukhus, säger Christian Rådén, räddningschef vid Bengtsfors räddningstjänst.

Larmet om trafikolyckan kom till polisen strax innan klockan tio på lördagsförmiddagen.

Enligt räddningstjänsten i Bengtsfors rör det sig om en personbil och en traktor med släp som har krockat på länsväg 166, söder om Bäckefors.

– Det var halt på platsen och solsken, så det är lätt att tro att det är väderförhållandet som kan vara orsaken, säger Christian Rådén, räddningschef vid Bengtsfors räddningstjänst.

En allvarligt skadad

Två personer har förts till sjukhus med lindriga skador för kontroll och ytterligare en person, passagerare från personbilen har förts till sjukhus.

– En person med allvarliga skador är förd till Norra Älvsborgs Länssjukhus, säger Christian Rådén.

Enligt räddningstjänsten var det personbilen som ska ha kört in i traktorsläpet som orsakade olyckan.

Under en tid har vägen stängts av för trafik, men strax innan klockan elva uppger räddningstjänsten att de är klara och har lämnat platsen.

Vad som orsakade olyckan är i nuläget oklart. Polisen kommer att åka med en patrull till Norra Älvsborgs Länssjukhus för att besöka den svårt skadade personen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer