Enligt polisen ska föraren av personbilen blivit allvarligt skadad och fördes till sjukhuset i Borås. Foto: Joakim Eriksson Agena Foto

En person allvarligt skadad i trafikolycka

Uppdaterad
Publicerad

En person skadades svårt i en frontalkrock på riksväg 41 i Marks kommun.

– Det är en personbil och en lastbil med släp som frontalkrockat, säger Niklas Ignell, jourhavande befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Det var vid 15.30-tiden på onsdagseftermiddagen som en bilist frontalkrockade med ett lastbilsekipage på riksväg 41 i Marks kommun.

– Det är en personbil och en lastbil med släp som frontalkrockat, och vi arbetar just nu på platsen med att få loss en allvarligt skadadman i 30-årsåldern, sa Niklas Ignell, jourhavande befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, i ett tidigt skede.

Enligt polisen ska föraren av personbilen blivit allvarligt skadad och fördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Hans skador betecknas som allvarliga men läget är stabilt, enligt Sahlgrenskas pressjour på onsdagskvällen.

Räddningstjänsten hade tio personer på platsen och riksväg 41 var avstängd under hela räddningsarbetet.

Båda bilarna är beslagtagna av polisen för teknisk undersökning. Lastbilsföraren är oskadad, uppger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.