En till sjukhus med ambulanshelikopter efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

En bil voltade efter en olycka på riksväg 40 i Ulricehamns kommun. En person fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

En trafikolycka inträffade under måndagen på riksväg 40 i höjd med Hökerum. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen vid 14.30.

– Det är tre bilar inblandade varav en har voltat, säger Niklas Ignell, inre befäl vid räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

En bil klipptes upp av räddningstjänsten och tre personer, en man och två flickor i tioårsåldern, har förts med ambulans till SÄS, inget skadeläge än så länge.

En tonårspojke avfördes med ambulanshelikopter till Sahlgrenska universitetssjukhuset och enligt Sahlgrenskas pressjour är hans tillstånd stabilt.

Bitvis halt

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd i riktning mot Jönköping och trafiken fick ledas om. Strax innan klockan 16 var vägen öppen för trafik igen.

Hur olyckan har gått till är oklart, men enligt Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen, har man kallat in halkbekämpning på sträckan.

– Det är tydligen väldigt halt i skuggpartierna på vägen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.