”Engagemanget från allmänheten har varit enormt”

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen samlades hundratals Uddevallabor på Kungstorget för att hedra minnet av 17-åringen som bekräftades död av polisen under fredagen.

– Folk har outtröttligt letat efter henne i över två veckor, engagemanget har varit enormt, säger Daniel Brodin, insatsledare för sökorganisationen FIKK.

Hör Daniel Brodin berätta om sin upplevelse från sökinsatsen i klippet ovan.

Under två veckor samlades cirka 5000 frivilliga i letandet efter flickan. Daniel Brodin har lång erfarenhet av liknande operationer då han var med och grundade Missing people och idag är insatsledare för sökorganisationen FIKK.

Han har arbetat dygnets alla vakna timmar i sökandet efter flickan.

”En enorm insats från allmänheten”

– Det har varit en enorm insats från allmänheten. De anhöriga vill rikta ett stort tack till alla som har hjälpt till, säger Daniel Brodin, som även är medgrundare till Missing people.

De frivilliga insatserna har organiserats av Missing people och FIKK som också arrangerar minnesstunden på Kungstorget i Uddevalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.