Ertappade inbrottstjuvar – knivskars allvarligt

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern vårdas för stickskador sedan han attackerats av flera personer i Väne-Ryr i Vänersborgs kommun. Enligt uppgifter till polisen ska mannen ha avslöjat ett pågående inbrottsförsök.

Strax före klockan två under natten till fredagen larmades polisen till en bostad utanför Vänersborg. Polisen uppger att anhöriga larmat om att en man knivskurits och att det skett i samband med att han ertappade inbrottstjuvar i närheten.

Exakt hur allvarligt skadad mannen blev var på fredagsmorgonen oklart, men enligt polisen bedömdes läget vara stabilt, även om mannen hölls nedsövd.

Ingen person hade under morgonen gripits misstänkt för knivskärningen, men brottsrubriceringen är mordförsök, och polisen arbetade under natten med att säkra tekniska spår från brottsplatsen.

Enligt polisen så har familjen även tidigare drabbats av inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.