Polisens nationella bombskydd kallades till Chapmans torg i Göteborg. Foto: NG Bild/Niklas Göransson

Explosion i restaurang i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Larmet gick när en ruta krossades. Sedan exploderade det. Polisen uppger för SVT Nyheter Väst att explosionen på en restaurang i Göteborg var rejäl, men att ingen person har skadats.

Vid 02.22 larmades polisen till Chapmans torg i Göteborg efter ett inbrottslarm. Men när man kom till platsen så såg polisen att någonting exploderat i restaurangen.

– Då backade de, spärrade av och tillkallade nationella bombskyddet, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Restaurangen var stängd vid tillfället, och ingen person har kommit till skada. Ett stort område spärrades inledningsvis av, men efter att nationella bombskyddet konstaterat att inga fler sprängladdningar funnits i lokalen så hävdes större delen av avspärrningarna.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, och ägnade morgonen åt en teknisk undersökning och åt att knacka dörr på platsen.

Har ni några spår efter den eller de som gjort det här?

– Endast vaga sådana. Det finns uppgifter om att två personer rört sig från platsen, men det finns inget signalement eller något sådant, säger Göran Carlbom.

På fredagseftermiddagen konstaterade polisen att det var en handgranat som detonerat i restaurangen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.