Handgranat exploderade i bil i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har skett inuti en bil på Vårvädersgatan i Biskopsgården i Göteborg. Den bakomliggande orsaken skulle visa sig vara en handgranat.

Det var strax efter midnatt natten till onsdagen som flera boende i området hörde en smäll. Nationella bombskyddet kallades in i första läget och säkerställde att inget annat explosivt finns på platsen. De vanliga teknikerna tog sedan över och konstaterade att det var en handgranat som låg bakom explosionen.

– Någon har krossat en ruta på en parkerad bil och slängt in handgranaten, och det är bara skador i själva kupén. Vi vet inte om man valt en random bil, eller en särskild. I det här fallet var det en hyrbil, men ingen brukare till bilen har hört av sig under natten, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

”Allmänfarlig ödeläggelse”

Ingen blev skadad eller befann sig i närheten av explosionen, och för närvarande har polisen ingen misstänkt för brottet.

– Vi ska börja med att ta reda på vem som har hand om bilen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig ödeläggelse.

– Det är rubriceringen just nu. Men den kan ändras, vi får se, säger Martin Hallberg vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.