Arkivbild. Polisen ska göra en teknisk undersökning på platsen idag. Foto: SVT

Explosion orsakade brand i flerfamiljshus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Något exploderade och orsakade en brand i ett flerfamiljshus i Bergsjön i Göteborg natten mot måndag. Larmet kom strax efter midnatt.

Räddningstjänst och polis larmades till Bergsjön efter att ett vittne såg något som brann under natten till i dag.

– Vi blev larmade till Bersjön där hade vi någonting som brann i en ventilation, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

En boende på adressen ingrep innan räddningstjänsten kom till platsen.

– Med en egen pulversläckare försökte han att släcka det han såg brann, men släckare var inte tillräcklig. Han kunde kväva det litegrann, men det blossade upp igen. Sedan kom hjältarna, räddningstjänsten, till platsen och släckte det som brann.

Någon form av explosion

Vittnen ska ha berättat att man sett några personer strax innan det börjat brinna, men polisen menar att det är för tidigt att säga om dessa varit inblandade eller inte.

– Vi vet inte exakt vad det är som brunnit, men det är något som har smällt. Ett vittne beskiver det som en banger, en smällare.

Polisen ska under dagen utföra en teknisk undersökning av platsen.

– Först då kan vi komma gåtan närmare, säger Christer Fuxborg.

Det fanns risk att branden hade kunnat sprida sig till andra delar av huset.

En förundersökning om mordbrand är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.