Foto: Sofia Netskar/SVT

Explosion vid flerfamiljshus i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En explosion inträffade sent på torsdagskvällen vid ett flerfamiljshus i Kålltorp i Göteborg. Larmet kom till polisen vid klockan 23.20.

– Det har skett en explosion i anslutning till en ytterdörr, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen till SVT Nyheter.

Allmänfarlig ödeläggelse

Ett större räddningspådrag inleddes sent på torsdagskvällen efter flera samtal om att en explosion hörts i stadsdelen Kålltorp i Göteborg.

Två polispatruller har befunnit sig på platsen och arbetat med att tala med vittnen och att lokalisera själva detonationsplatsen som till en början var okänd för polisen.

– Explosionen hördes över ett långt område, jag själv befann mig i Delsjön och hörde smällen, som jag skulle beskriva som ganska dov, säger fotografen Niklas Göransson till SVT Nyheter.

Händelsen rubriceras i nuläget som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi bedömer att det är någon som har detonerat något med vilje, säger Morten Gunneng.

Detonerat med vilje

Exakt vad som exploderat vet polisen inte ännu. Platsen är avspärrad och kommer bevakas fram till dess att det ljusnar då tekniker anländer för att genomföra en undersökning.

– Vi vill säkerställa att det inte finns något odetonerat material kvar där, säger Morten Gunneng.

Finns det en hotbild mot den här adressen?

– Det är någonting som vi nu jobbar bar med att få fram.

Polisen har i nuläget inga uppgifter om misstänkta gärningsmän. Ingen uppges ha skadats i explosionen.

Vid femtiden var platsen fortfarande avspärrad för undersökning, men ingen person har i nuläget gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.