Brandmannen Lasse Gustavson från Göteborg. Foto: Cim Ek

Facebook: Vi gjorde ett misstag

Sedan Facebook raderade bilden på brännskadade Lasse Gustavson är det många som har ställt upp och protesterat med hjälp av delningar och kommentarer. Nu har både Björn Lindebladh, som postade bilden, och SVT fått svar från internetjätten.

Det var på söndagen som Björn Lindebladh fick två olika inlägg, med samma bild på sin vän Lasse Gustavson, raderade av Facebook.

Först när han klagat till internetjätten och återigen postat bilden, tillsammans med en text om hur den tidigare tagits bort, fick den ligga kvar. Ett inlägg som, på onsdagseftermiddagen, hade delats nästan 27.000 gånger.

Har bett om ursäkt

SVT har kontaktat Facebooks PR-byrå i Sverige och frågat varför bilden plockades bort och varför Björn Lindebladh blev tillfälligt utslängd från Facebook.

På onsdagen svarar företaget via sin PR-byrå i Sverige.

”Inlägget togs bort av misstag. Vi har rättat till problemet och informerat personen som postade det och bett om ursäkt”. Meddelandet undertecknades av en talesperson på Facebook

Skyller på enskild medarbetare

Björn Lindebladh har också fått ett svar från företaget, med lite mer förklaring, som han lagt ut på sin sida.

”En medarbetare har av misstag tagit bort någonting som du postat på Facebook. Det var ett misstag och vi ber om ursäkt. Vi har återskapat innehållet och du ska nu kunna se det igen.”

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer