Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ombudsman för IF Metall, Mikael Johansson om att Nevs lägger sin verksamhet i Trollhättan på is i klippet ovan. Foto: SVT

Facket om varslet på Nevs: ”Det var inte helt oväntat”

Publicerad

Det var under torsdagseftermiddagen som den Trollhätte-baserade elbilsutvecklaren Nevs gick ut med att de varslar nästan alla 340 anställda på företaget. Vilket innebär att Nevs upphör i sin nuvarande form i Trollhättan.

– Det var inte helt oväntat, under de sista månaderna har de haft problem att betala ut löner, säger Mikael Johansson, ombudsman på IF Metall Norra Älvsborg.

I elva år har Nevs haft igång sin verksamhet sedan SAAB lades ner i Trollhättan 2011. Efter en tid av sämre ekonomi och ägarbyte informerades personalen på Nevs under torsdagen om att nästan all personal ska varslas om uppsägning. Enligt pressmeddelandet är det för att företaget ska kunna gå in i ett ”viloläge” för att undvika konkurs.

– Det är klart att varslet har en orsak, och de affärer och försäljningsplaner man har haft har gått i stöpet, säger Mikael Johansson.

Starta klippet ovan för att höra mer om fackets tankar om varslet på Nevs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.