Fallskärmshopparna har enligt Serneke Groups presschef Johan Live tagit sig upp osedda och hoppat från 170-200 meters höjd. Foto: Julia Kero/ SVT

Fallskärmshoppare kastade sig ut från Karlatornet

Uppdaterad
Publicerad

Två fallskärmshoppare tog sig under måndagen in i Karlatornet på Eriksberg i Göteborg och hoppade från nära 200 meters höjd. Det var GP först att rapportera om.

– De har tagit sig in utan att någon lagt märke till det, säger Johan Live presschef på Serneke Group.

Strax efter klockan 13 på måndagen såg flera vittnen hur två fallskärmshoppare singlade ner i luften utanför Karlatornet. Enligt Johan Live har ett par av vittnena varit personal som jobbar på tornet.

– Vi fick höra av några i personalen som berättade om det och vi tittade då på våra övervakningsfilmer och mycket riktigt kunde man se två hoppare ge sig ut från tornet.

Enligt Johan Live har hopparna tagit sig upp osedda och sedan hoppat från någonstans mellan våning 55 och 65, en höjd motsvarande 170-200 meter.

”Kommer självklart polisanmäla”

Hur de lyckats ta sig in utan att bli upptäckta ska nu utredas av Serneke Group och händelsen kommer också att polisanmälas.

– Vi har ett skalskydd som uppfyller alla regler med grindar och passerkort och så vidare men det är klart, vill man ta sig in så är det aldrig omöjligt.

Hopparna försvann snabbt från platsen efter att de landat och nu väntar en anmälan mot dem.

– Vi kommer polisanmäla, självklart kommer vi polisanmäla, säger Johan Live.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.