Falska indrivare ville ha kontanter Foto: TT

Falska indrivare krävde kontant betalning

Uppdaterad
Publicerad

Utklädda i bostadsbolaget Eidars kläder knackade de falska indrivarna på hos hyresgästerna i Trollhättan. De ville ha kontanta hyresinbetalningar. Detta skriver hem och hyra.

– Vi jobbar inte så. Inget ska betalas kontant hos oss, säger bolagets vd Urban Blom som nu vill varna hyresgästerna till tidningen.

Under måndagen fick Eidars personal reda på vad som hänt. Någon eller några hade gått omkring i bostadsområdet i centrala Trollhättan och krävt att få hyresinbetalningar kontant. De hade även haft på sig kläder med Eidars gamla logga, skriver hem och hyra på webben.

Bostadsbolaget varnade direkt sina hyresgäster efter att de fått reda på vad som hänt, både på sin hemsida och via pushnotiser i hyresgästernas mobiltelefoner. De har nu anmält händelsen till polisen. och uppmanar sina hyresgäster att göra det samma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.