Foto: TT

Falsklarm om yxattack

Uppdaterad
Publicerad

För att få snabbare ambulansvård ringde en person 112 och hävdade att hans kompis hade blivit huggen med en yxa i huvudet. När polis och ambulans kom fram visade det sig vara ett falsklarm.

Det var vid halv fyra på fredagsmorgonen som larmet kom in till polisen. Enligt inringaren i Brålanda hade en annan person blivit huggen i huvudet med en yxa och det var blod överallt, något som ttela.se var först att skriva om.

– Det var tre personer i 25-årsåldern i bostad i Brålanda och inringaren broderar ut historien om yxan och att det är mycket blod, säger Karl-Johan Främling, stationsbefäl hos polisen i Trollhättan till SVT Nyheter Väst.

Falskt larm

Men när de kommer fram till adressen i Brålanda visar det sig att det allvarliga larmet är en lögn.

– När vi är framme visar det sig att det inte är sant och istället skriver vi en anmälan om falskt larm, säger Främling.

Tre polispatruller och en ambulans ryckte ut på larmet. Den man som inringaren ville skulle få hjälp hade känt stickningar i bröstet men ambulanspersonalen bedömde att han inte behövde åka till sjukhus.

Stora resurser

– Vi lade stora resurser på det eftersom det var ett allvarligt larm. Nu visade det sig att det inte stämde och under några timmar blev istället vårt område barskrapat på poliser eftersom de blev upptagna med det här.

En av personerna är nu misstänkt för falskt larm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.