• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: TT

Familjehemspizzan ska leda till att fler öppnar upp sitt hem

Uppdaterad
Publicerad

Under jullovet, när många kanske unnar sig en pizza går det inte att köpa en familjepizza på pizzeriorna i Ulricehamns kommun. Då byter nämligen den klassiska pizzan namn till familjehemspizza. Tanken är att få fler att bli familjehem.

Kampanjen innebär att alla som köper en familjehemspizza får med sig en broschyr med information om vad det innebär att vara familjehem.

– Vi vill väcka ett intresse hos kommuninvånarna och tyckte att det här var ett annorlunda och fyndigt sätt. Det är ju viktigt att göra detta så att barn och ungdomar ska kunna få växa upp tryggt och bra, säger Marie Krusebrant, familjehemssekreterare på Ulricehamns kommun till SVT Nyheter Väst.

Alla pizzerior är med

Alla pizzerior i kommunen var väldigt positiva till idén och är med i kampanjen. Förutom broschyren som man får med sig vid köp av en familjehemspizza ska det också finnas informationstavlor på pizzeriorna.

När folk ringer och beställer en familjepizza ska pizzeriorna dessutom svara att familjehemspizza är det korrekta namnet. 

– Vi har ett ständigt behov av fler familjehem. Vi hoppas att vi får gensvar och även ifall man kanske inte är redo för att bli familjehem just nu så kanske vi i alla fall väcker ett intresse, säger Marie Krusebrant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.