Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO

Larm om fartyg på grund i Lilla Edet

Uppdaterad
Publicerad

Ett larm om ett fartyg som gått på grund strax söder om Lilla Edet i Göta älv kom in till SOS vid 18.45-tiden på torsdagen. Båten ska ha lätt slagsida och har kontrollerats med hjälp av dykare.
– Den ligger förtöjd vid kaj nu, så läget är lugnt, säger Göran Andersson, räddningschef i beredskap på Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Fartyget gick på grund strax söder om Lilla Edet men kunde fortsätta för egen maskin. Nu ligger det förtöjt vid kaj vid Fuxernabryggan i Lilla Edet. Enligt räddningstjänsten och polisen har fartyget en lätt slagsida.

Sex dykare

– När larmet kom hade de inte nått kajen ännu. Nu är fartyget förtöjt och sex dykare är på plats för att inspektera det och se om det tar in vatten, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Det är ett fraktfartyg och ska enligt uppgift vara lastat med kol.

– Vi har inte kunnat hitta något hål i skrovet eller något läckage i vattnet runt omkring fartyget. Nu väntar vi på att Sjöfartsverket ska komma hit och inspektera så det ligger kvar vid kaj över natten, säger Göran Andersson.

Fartyget är nu vid brygga. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer