Bygget av Källdalsskolan i Uddevalla inleddes i augusti. Foto: Uddevalla kommun

Felaktiga ritningar stoppar skolbygge

Publicerad

Bygget av Källdalsskolan i Uddevalla har tillfälligt stoppats. Orsaken ska vara brister i ritningarna.

Bygget av den nya Källdalsskolan är det största i Uddevalla just nu och när skolan står färdig ska den ge plats åt 580 elever, fritidsgård och idrottshall. Men sedan några veckor tillbaka har bygget, som inleddes i augusti, stått still.

Uddevalla kommun förklarar på sin hemsida att man upptäckt felaktigheter och brister i de grundläggande handlingarna. Man saknar i nuläget de ritningar som krävs för att kunna ta arbetet vidare.

Brister upptäcktes under hösten

– Vi har tagit beslutet att stoppa bygget tillfälligt och har anlitat ytterligare en konsult som, tredjepart, för att kontrollera de nya handlingarna som vi väntar på för att kunna fortsätta, säger Stefan Olsson som är projektledare på samhällsbyggnad i ett uttalande på hemsidan.

Bristerna upptäcktes i samband det arbete som pågått under hösten med grund- och markbearbetning.

Risk för försening

Enligt planen ska skolan stå klar i november 2019 och är då en viktig pusselbit för en växande grundskoleverksamhet i kommunen. Byggstoppet innebär ökade kostnader och en risk för att skolan inte blir klar i tid.

– Vi hoppas fortfarande att vi ska kunna hålla tidsplanen trots denna inledande problematik, säger Stefan Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.